De websie van Eric Cremers is onder constructie

Onderstaand alvast wat informatie.

Mail voor meer info naar: eric@cremerscreatie.nl.

De keynote-spreker en trainer

Als organisator van een congres zoek je naar manieren om deelnemers te inspireren, te prikkelen en kennis te laten vergaren. Ook ontmoeting en verbinding zijn een belangrijk doel. Mijn keynote helpt hierbij, of dat nu aan het begin van een programma is of aan het einde. Mijn verhaal heeft alles te maken met de balans tussen lichtheid en zwaarte. Zwaarte is, zeker in deze tijd, voldoende voorhanden. Het is de kunst de lichtheid en de humor in de juiste dosering aan te boren. Hoe verbindend dit kan zijn en hoe je hier zelf in je werk en je leven wat bewuster gebruik van kunt maken, daar gaat mijn keynote over. Ik laat het de deelnemers aan den lijve ondervinden! Wil je liever een workshop over het thema ‘humor in werk en leven’ voor groepen van 4 tot 40 mensen dan kan dat ook.

De presentatiecoach

Spannend maar ook leuk om het podium te pakken? Een presentatie te geven? Het woord te nemen in een vergadering? Zeker! Ik krijg ook nog altijd de kriebels. Maar met de juiste handvaten maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en kun je er meer plezier in krijgen. Je plek innemen, weten wat je wil zeggen en vooral ook hoe, daar help ik je bij in mijn trainingen en persoonlijke coaching. Ook het gebruik van humor komt aan bod. Wil je werken met visuele hulpmiddelen zoals PowerPoint, dan help ik je hier optimaal gebruik van te maken zodat het niet de zoveelste saaie info-brij wordt.

Het Fun Deck

Het Fun Deck is een set kaarten die ik heb ontwikkeld. Het Fun Deck bestaat uit 53 kaarten met vragen die je aan het begin van je training, vergadering of conferentie kunt gebruiken om contact te maken en tegelijkertijd lichtheid en humor aan te boren. Het werkt heel verbindend en vergroot plezier en creativiteit. Zo draagt het bij aan de opbrengst van je bijeenkomst. Ook leuk voor het kerstdiner of een lange autorit. Het deck kost €27,95 inclusief verzending. Bestel nu dit deck en stuur een mail naar info@cremerscreatie.nl met je factuuradres. Ik stuur je dan een betaallink en de nota. De kaarten komen daarna snel je kant op!

Dokter Bob

Mijn alter ego dokter Bob is ontstaan in 2022 tijdens de landelijke huisartsenacties voor onder andere meer tijd voor de patiënt. Dokter Bob brengt issues in de huisartsenpraktijk met korte filmpjes op satirische wijze onder de aandacht. Waar gebeurd, soort van. Vaak om te lachen, soms om te janken, maar ook om over na te denken. Hij is te vinden op alle platforms op Social Media. Ik maak ook in opdracht dokter Bob-filmpjes voor congressen of andere bijeenkomsten.

De voorzitter

Als kind wilde ik dirigent worden en als ik eerlijk ben droom ik er nog wel eens van. Wanneer ik voor een groep of een zaal sta en ik leid een discussie, dan voel ik mij toch een beetje dirigent. Kan ik iedereen zijn/haar partij zo goed mogelijk laten spelen en maken we er uiteindelijk iets moois van? Dirigent ben je in dienst van de muziek. Maar er mag ook gelachen worden, zelfs als de gemoederen hoog oplopen en de onderwerpen zwaar zijn. Geweldig als er uiteindelijk een mooi slotakkoord klinkt.

Wie is Eric Cremers?

Ik ben geboren in 1964 en studeerde geneeskunde in Maastricht. Ik heb me in 1998 als huisarts in Tegelen gevestigd en werk daar in een maatschap van vier huisartsen. Ik ben in roerige tijden interim voorzitter van de Regionale Huisartsen Vereniging geweest en was betrokken bij de oprichting van huisartsencoöperatie Cohesie in Noord Limburg. Ik kom uit een onderwijzersnest en de appel valt niet ver van de boom. Ik heb gedurende mijn carrière graag en veel trainingen gegeven, onder andere op het gebied van de praktijkorganisatie en communicatie. Maar het liefst geef ik een training over humor in je werk en ja dagelijkse leven, presentatievaardigheden- trainingen of leid ik een bijeenkomst. Zonder verbinding geen kennisoverdracht of zinnige discussie. Ik zoek in trainingen en bij bijeenkomsten die verbinding door een combinatie van diepgang en humor. Humor is een speciale interesse en ik heb me de afgelopen jaren verdiept in de humorologie (het bestaat echt). Ik ben ervan overtuigd dat lichtheid de smeerolie kan zijn in menselijke relaties, mits juist gedoseerd, ook als de onderwerpen zwaar zijn. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek, zing en acteer ik en sta met veel plezier op het podium.